OPLEIDING

Topkappers leiden op

Met ingang van het schooljaar 2022 – 2023 start kappersketen Change-Les Artistes-Praedé Kappers samen met Gilde Opleidingen een nieuwe, praktische kappersopleiding. Het doel van deze opleiding is om kappers op te leiden in vakmanschap binnen de kappersketen. Studenten worden naast het volgen van een opleiding dan ook meteen praktisch ingezet in het werkveld.

topkappers leiden op

Kenmerkend aan deze nieuwe opleiding is dat leerlingen in kleine groepjes van maximaal 5 personen individueel 1 dag per week worden begeleid in het vakleercentrum van Change-Les Artistes-Praedé kappers en de andere 2 dagen binnen de kapsalons van Change, Les Artistes, Praedé. Door deze opzet kunnen
ze al heel snel in de salon actief meewerken, en dat is aantrekkelijk. De kappers die de leerlingen in de salons begeleiden hebben veel ervaring binnen de nationale en internationale kapperswereld en brengen vol passie hun liefde voor het vak over aan de leerlingen.

Daarnaast volgen de leerlingen twee dagen les bij Gilde Opleidingen, om de theoretische en de basis van de praktische vaardigheden aan te leren. Er wordt les gegeven op mbo-niveau 2, 3 en 4. De opleiding wordt afgesloten met een volwaardig mbo-diploma.

Kappers die de opleiding afsluiten met een diploma maken kans op een vaste baan en hebben de mogelijkheid om verder te specialiseren op vakgebieden als schoonheid, barbier, kleurspecialist of kunnen uitgroeien tot salonmanager.

Er zijn 15 beschikbare plekken voor deze nieuwe (BOL) opleiding, die start in september 2022 en tussen de 2,5 en 3 jaar duurt. Klik hieronder voor meer informatie over wat elk schooljaar inhoudt.